Suntem într-un scurt concediu între 9-24 aprilie. Comenzile se vor expedia doar după 26 aprilie. Transport gratuit la comenzi de peste 250 RON. Ridicare gratuită in Sibiu de la atelier.
Suntem într-un scurt concediu între 9-24 aprilie. Comenzile se vor expedia doar după 26 aprilie. Transport gratuit la comenzi de peste 250 RON. Ridicare gratuită in Sibiu de la atelier.
Coș 0

Calendarul de Crăciun de la Lili Lila

Nicola Liliana Crăciun relaxare Sărbători stare de bine

Zilele trecute vă povesteam despre semnificația perioadei Adventului, cele patru săptămâni de așteptare și contemplare dinaintea venirii Mântuitorului.

Nu știu cum sunteți voi, dar din păcate nerăbdarea se numără printre micile mele mari defecte. Și ceva îmi spune, că s-ar putea să nu fiu sigura. Cât de greu se scurg zilele când aștepți o veste importantă sau revederea cu o persoană dragă...Povara anticipării nu o simțim doar noi adulții, ci mai ales copii în luna decembrie, aceștia așteptându-l cu sufletul la gură pe Moș Crăciun.

 

copii asteptându-l pe Moș Crăciun

Ei bine, exista o legendă veche care spune, că în secolul al 19-lea, un preot dintr-un oraș mic, ce lucra într-un orfelinat s-a confrontat exact cu această problemă: era întrebat zilnic de către copii, când vine odată Moș Crăciun! Văzând curiozitatea și nerăbdarea lor, preotul a ales să înșire 24 de lumânări pe o roată din lemn și să aprindă câte una zilnic, astfel copii știind, câte zile mai sunt până la Crăciun. La scurt timp copii au început să decoreze roata din lemn cu crenguțe de brad și cu diferite ornamente colorate.

Legenda spune că astfel ar fi luat naștere tradiția calendarului de Crăciun: un calendar care să te ajute să măsori trecerea timpului între 1 decembrie și Ajunul Crăciunului.

Încă de la începutul secolului al 20-lea, calendarul de Advent avea să vină în întâmpinarea nerăbdătorilor făcându-le cele 24 de zile de așteptare mai dulci. În comerț aveau să apară niște calendare din carton cu 24 de ușițe, în spatele fiecăreia ascunzându-se o bucățică de ciocolată.

 

Calendar de Crăciun cu dulciurele

Tradiția calendarului de Advent cu ciocolată este celebrată și acum în fiecare decembrie. Odată cu trecerea timpului, însă, ceea ce se ascunde după fiecare ușiță a calendarului s-a transformat într-un adevărat mister, tot mai multe companii alegând să creeze calendare proprii de Crăciun, pline însă nu (doar) cu ciocolată ci cu: surprize!

În multe țări europene, Calendarul de Crăciun este astăzi una dintre cele mai îndrăgite tradiții atât în randul copiilor cât și al părinților, familia noastră bucurându-se de mulți ani de această invenție extraordinară.

 

Calendar de Crăciun handmade

Dar știți care bucurie e și mai frumoasă? O bucurie împărtășită cu altcineva. Din acest motiv, noi cei de la Lavanda Lili Lila ne-am hotărât să transformăm luna așteptării, într-un maraton al bucurie și recunoștinței.

În fiecare zi între 1 și 24 decembrie te invităm să deschizi câte o ușită a calendarului de Crăciun de la Lili Lila, în care am ascuns nu doar reduceri la produsele voastre cele mai îndrăgite, dar și o sumedenie de alte surprize.

Prin acest gest dorim să vă mulțumim că ne sunteți aproape!

Tu ai avut grijă de tine astăzi?



Postare mai veche


Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare